Aikuisena partioon?

Partioon voi liittyä minkä ikäisenä tahansa eikä aikaisempaa partiokokemusta tarvita. Partiota harrastamalla löydät uusia kavereita ja pääset kehittämään aivan uusia puolia itsestäsi, samalla saat hyvää vastavoimaa hektiselle työelämälle. Tutustut uusiin ihmisiin, pääset kokemaan ja oppimaan uutta, pitämään hauskaa ja olemaan samalla iso apu ja ilo monen lapsen ja nuoren elämässä. Mikä parasta, partiossa aikuiseksi tullaan vasta 23-vuotiaana!

Partio on vapaaehtoistoimintaa

Partiotoimintaa toteutetaan pääsääntöisesti vapaaehtoisten voimin, joten toimintaan tarvitaan jatkuvasti uusia tekijöitä. Vapaaehtoistyö partiossa on kasvatustoimintaa, jonka tavoitteena on antaa lapsille ja nuorille vastuuta, velvollisuuksia ja vapauksia sekä tukea heidän kehitystään. Vapaaehtoistyö on tekijälle mahdollisuus kehittää itseään ja oppia uusia asioita sekä saada kokemusta projektityöskentelystä ja hankkia unohtumattomia kokemuksia ja uusia ystäviä.

Lue lisää partioon liittymisestä!

Johtajistomme koostuu niin partion kasvateista kuin aikuisena partioon liittyneistä lasten vanhemmista. Partioon ovat tervetulleita kaikki ikään, sukupuoleen tai mihinkään muuhunkaan katsomatta. Kaipaamme aina lisää tekijöitä joukkoomme, joten kaikki kiinnostuneet aikuisetkin mukaan vaan! Tarjolla on kaikenkokoisia tehtäviä – katsotaan yhdessä juuri sinulle sopivankokoinen pesti!

Avoimista pesteistä voi tiedustella lippukunnan pestijohtajalta.

Kattava koulutusjärjestelmä

Sinun ei tarvitse osata kaikkea toimintaan tullessasi, sillä partiossa on kattava koulutusjärjestelmä, josta saat tukea tehtävissä toimimiseen. Koulutusta löytyy niin ryhmän johtamiseen, nuorten kanssa toimimiseen kuin vaikkapa erä- tai ensiaputaitoihin liittyen. Partiossa saamasi koulutus ja kokemus vapaaehtoistyöstä ovat myös loistava lisä ansioluetteloosi.

Olitpa siis kiinnostunut toimimisesta lasten ja nuorten kanssa, luonnossa liikkumisesta, purjehtimisesta, kouluttamisesta tai paperien pyörittämisestä – kaikille löytyy oma paikka partiossa.

Partiossa pääset kehittämään jo omaamiasi taitoja, mutta voit myös opetella aivan uusia asioita ja kokeilla osaamistasi asioissa, joista olet aina haaveillut.

Mukaan omien resurssien ehdoilla

Voit itse määritellä kuinka paljon tahdot antaa aikaasi partioharrastukselle. Mukana voi olla viikoittaisessa toiminnassa esimerkiksi ryhmänvetäjänä tai osallistua toimintaan omien resurssiesi mukaan vaikka retkijärjestelyissä avustaen.

Partiossa tarvitaan aikuisia myös taustatueksi ja projektihommiin. Voit antaa osaamistasi lasten ja nuorten partioharrastuksen hyväksi: osaatko yhdistystalouden kiemuroita, kokata muonat koko leiripoppoolle tai oletko nikkarointimestari? Kaikilla on jotain osaamista, jota voi jakaa muille.