Tassu 2018 – minivaellus Nuuksiossa

 

Ensimmäisen vuoden seikkailijajoukkueemme Koiranpennut kävivät minivaelluksella Nuuksiossa 11-12.5.2018. Mukana oli lisäksi johtajista sampo Pätkä sekä Ige. Tässä seikkailijoiden itsensä tunnelmia vaellukselta.

 

Koiranpennut valmiina lähtöön täysien rinkkojen kanssa

 

”Mitenkäs tää teltta nyt pystytettiinkään..?”

 

”Lähdimme perjantaina koulusta vaellukselle Espoon Nuuksioon. Vaellus kesti 2 päivää. Aloitimme matkan Haukkalammelta. Me käveltiin 3 km meidän leiripaikalle. Sitten kun olimme perillä, pystytettiin teltta. Sitten tehtiin ruokaa. Ruoan jälkeen telttaan – olimme ihan poikki. Sitten menimme tekemään iltapalaa. Syötiin iltapalaa ja mentiin nukkumaan. Aamulla pakattiin rinkat, syötiin aamupala ja lähdettiin kävelemään.”

  • Emilia

 

Jos metsään haluat mennä nyt, niin takuulla yllätyt…

 

”Lähdimme perjantaina 11.5.2018. Kun saavuimme parkkipaikalle, meille jaettiin ruokia jokaisen rinkkaan. Sen jälkeen lähdimme matkaan =) Lähdimme siis Haukkalammelta. Meidän ensimmäinen matkan pituus oli 3 km. Kun saavuimme paikalle, etsimme hyvän telttapaikan. Sen jälkeen pystytimme teltan. Olimme hetken teltassa ja sitten aloimme tekemään ruokaa. Ruoaksi oli pastaa. Pastan jälkeen menimme telttaan puhumaan tunniksi. Sitten menimme ulos pelleilemään ja leikkimään. Iltapalaksi oli nutella-kroissantteja. Seuraavana päivänä me syötiin aamupalaa, joka oli puuroa ja leipää. Sitten pakkasimme rinkat ja laitoimme teltan pois. Sitten lähdimme matkaan. Vaelsimme yli kymmenen kilometriä. Se oli tuskallista. Kun olimme saapuneet ruokapaikalle, söimme siellä hodareita ja sitten oli enää 100m parkkipaikalle. (=”

  • Tea

 

Aamupala maistuu aina parhaalta luonnon helmassa.

 

…tai oikeastaan kaikki ruoka on aina parempaa luonnossa.

 

”Menimme vaellukselle perjantaina. Olimme siis Nuuksiossa. Kävelimme pitkän matkan siihen paikkaan, jossa nukuttiin. Teimme ruoan siellä ja iltapalan. Seuraavana aamuna teimme aamupalan ja lähdimme vaeltamaan. Nukuimme siis teltassa. Kun olimme perillä auton luona, niin olimme väsyneitä koska oli kuuma. Kävelimme molempina päivinä yhteensä 11,8 km.”

  • Anniina

 

Kokenut vaeltaja Pätkä tietää hyvän vaelluksen kaavan = rinkan paino (kg) > vaelluksen kesto (h).

 

 

Teksti: Ige ja Koiranpennut

Kuvat: Pätkä ja Ige